Μπαλί

%AM, %25 %041 %2012 %03:%Apr Written by 
Rate this item
(0 votes)

Το παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο Μπαλί βρίσκεται σε ένα μεγάλο κόλπο 30km ανατολικά από το Ρέθυμνο και 43km δυτικά από το Ηράκλειο. Δίπλα από το χωριό περνάει η Εθνική Οδός Ηρακλείου- Ρεθύμνου, κάνοντας τη πρόσβαση από οποιοδήποτε μέρος του νησιού πολύ εύκολη. Είναι ιδανικό για ήρεμες διακοπές, για οικογένειες και ερωτευμένα ζευγάρια.

Το Μπαλί έχει τέσσερις κόλπους, στους οποίους σχηματίζονται πανέμορφες παραλίες με άμμο και πράσινα νερά. Οι παραλίες είναι σχεδόν πάντα ήρεμες, καθώς ο προσανατολισμός τους είναι δυτικός. Όλες είναι κατάλληλες για παιδιά και καλά οργανωμένες. Επίσης, στη θάλασσα υπάρχουν αρκετές πηγές, που δροσερεύουν το νερό.

Το Λιβάδι είναι η πρώτη παραλία που θα συναντήσετε όπως μπαίνετε στο χωριό και είναι η μεγαλύτερη της περιοχής. Σχηματίζεται σε έναν ανοιχτό κόλπο, ο οποίος είναι περισσότερο ευάλωτος στους ανέμους από τους υπόλοιπους τρεις. Είναι πολύ οργανωμένη παραλία, με πληθώρα υπηρεσιών και καταστημάτων, αλλά λιγότερο γραφική από τις υπόλοιπες. Λόγω της πεδιάδας που υπάρχει δίπλα, ονομάζεται Λιβάδι. Στο ανατολικό άκρο του Λειβαδίου, βρίσκονται οι δύο κόλποι του Κούσκουρα, οι οποίοι δεν είναι οργανωμένοι και δεν μαζεύουν πάρα πολύ κόσμο. Για να φτάσετε εκεί, δεν υπάρχει μονοπάτι από το Λιβάδι. Ωστόσο, μπορείτε να ακολουθήσετε ένα μονοπάτι που ξεκινάει περίπου 100m δυτικά του Λιβαδιού. Συνεχίζοντας, μπροστά από το κέντρο του χωριού, υπάρχει ένας κλειστός κόλπος, ο Βαρκότοπος με μια μοναδική παραλία με άμμο, η οποία είναι πολύ οργανωμένη. Είναι ιδανική για μικρά παιδιά, καθώς τα νερά είναι ρηχά και υπάρχουν όλες οι απαραίτητες ανέσεις εκεί. Ακόμη βορειότερα, συναντάτε το γραφικό ψαρολίμανο του Μπαλί, δίπλα στο οποίο υπάρχει η ομώνυμη παραλία. Το Λιμάνι, όπως λέγεται, είναι οργανωμένο και δίπλα σε πολλές ταβέρνες και μαγαζάκια. Τέλος, η τελευταία παραλία που συναντάτε στο Μπαλί είναι ο Καραβοστάσης. Πράγματι, είναι ίσως η πιο όμορφη παραλία της περιοχής. Είναι πολύ μικρότερη από τους υπόλοιπους κόλπους, γεγονός που την κάνει να φαίνεται γεμάτη. Είναι αρκετά οργανωμένη, ωστόσο λιγότερο από τις υπόλοιπες.

 

Βασικά αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής αποτελούν η Μονή Ατάλης, αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη (1635) και η εκκλησία της Παναγίας της Χαρακιανής.

 

Φωτογραφίες

 

Βαρκότοπος

 

 

 

Λιμάνι

 

 

 

Καραβοστάσης

 

 

 

Κουμπάρος

Enjoy the beauties of the world !!

Ταξιδεύοντας γνωρίζεις τσοι ομορφιές του κόσμου !!

 

Website: krhtikos.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.