Του Μαλιού το Ρυάκι

%AM, %25 %041 %2012 %03:%Apr Written by 
Rate this item
(0 votes)

Του Μαλιού το Ρυάκι βρίσκεται 15km ανατολικά του Ρεθύμνου, σε μια αρκετά απόμερη περιοχή, λίγα χιλιόμετρα ανατολικά της Σκαλέτας και πριν τον Γεροπόταμο. Είναι αρκετά άγνωστη στους ντόπιους, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην εθνική οδό Ηρακλείου- Ρεθύμνου.

Η παραλία σχηματίζεται στον μυχό ενός μικρού κόλπου με βότσαλο και πεντακάθαρα βαθειά νερά, που προστατεύεται από ψηλούς κατακόρυφους βράχους. Χαρακτηριστικό της παραλίας, που ονομάζεται και Σπηλιές, είναι οι πανέμορφοι σπηλαιώδεις βράχοι που προστατεύουν την μικρή παραλία στα δυτικά. Από πίσω από το αριστερό άκρο (και από το δυτικό), υπάρχουν πολλές σπηλιές με βράχους σε μοναδικούς σχηματισμούς. Στις σπηλιές αυτές βρίσκει καταφύγιο η απειλούμενη με εξαφάνιση Μεσογειακή Φώκια Monachus monachus. Στην άγνωστη αυτή παραλία παρέχονται κάποιες ομπρέλες και υπάρχει μια μικρή καντίνα, αλλά όχι τίποτα παραπάνω. Το μόνο πρόβλημα που μπορείτε να αντιμετωπίσετε είναι τα κύματα λόγω των συχνών βόρειων ανέμων.

Για να έρθετε ως του Μαλιού το Ρυάκι από το Ρέθυμνο, πρέπει να οδηγήσετε στην Εθνική Οδό Ηρακλείου-Ρεθύμνου προς Ηράκλειο. Μετά τη Σκαλέτα, θα περάσετε την Creta Farm θα δείτε και στις δυο μεριές του δρόμου δύο πρατήρια καυσίμων. Πίσω από το πρατήριο που βρίσκεται αριστερά σας υπάρχει ένας δρόμος που οδηγεί στην πανέμορφη παραλία. Για να μη στρίβετε πάνω στην εθνική, προτείνουμε να μπείτε στο πρατήριο στα δεξιά σας και να ξαναμπείτε στον εθνικό προς Ρέθυμνο.

 

 

Φωτογραφίες

 

Κουμπάρος

Enjoy the beauties of the world !!

Ταξιδεύοντας γνωρίζεις τσοι ομορφιές του κόσμου !!

 

Website: krhtikos.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.