Σκαλέτας

%AM, %25 %041 %2012 %03:%Apr Written by 
Rate this item
(1 Vote)

Οι ευρύτερες παραλίες της περιοχής της Σκαλέτας αρχίζουν 11km ανατολικά του Ρεθύμνου και εκτείνονται 3km ανατολικά, αποτελώντας το τελευταίο τμήμα της τεράστιας παραλίας του κόλπου του Ρεθύμνου.

Στα 11km υπάρχει η οργανωμένη παραλία Σφακάκι, αμέσως μετά τον Πηγιανό Κάμπο. Στην συνέχεια, μετά από 1km θα συναντήσετε τον Σταυρωμένο, που ονομάζεται έτσι από τον ομώνυμο οικισμό της περιοχής. Πριν το τέλος του μεγάλου Κόλπου του Ρεθύμνου, υπάρχει η Σκαλέτα. Οι παραλίες είναι γενικά αμμώδεις και πολύ καλά οργανωμένες, με μερικά σημεία που έχουν βότσαλα και βραχάκια. Όσο πηγαίνετε ανατολικά, προς τη Σκαλέτα, η άμμος λιγοστεύει και η παραλία γίνεται στενότερη.

Όπως όλες οι παραλίες της περιοχής, είναι ανοικτές στους βοριάδες και έχουν συνήθως κύμα. Η τριγύρω περιοχή έχει αναπτυχθεί έντονα τα τελευταία χρόνια, με μεγάλα ξενοδοχεία και τουριστικά καταστήματα. Επίσης, υπάρχουν συχνά δρομολόγια λεωφορείων από το Ρέθυμνο, άρα η πρόσβαση δεν είναι πρόβλημα.

Κατά τις νύχτες της θερινής περιόδου, από το Μάιο ως και το Σεπτέμβρη, θαλάσσιες χελώνες Caretta caretta γεννούν τα αυγά τους στην άμμο. Έτσι, μην παραξενευτείτε αν δείτε μικρά κομμάτια παραλίας να είναι αποκλεισμένα.

 

Φωτογραφίες
Σκαλέτα

 

 

 

Σφακάκι

 

 

 

Σταυρωμένος

 

 

 

 

 

 

Κουμπάρος

Enjoy the beauties of the world !!

Ταξιδεύοντας γνωρίζεις τσοι ομορφιές του κόσμου !!

 

Website: krhtikos.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.