Κουμπές

%PM, %25 %746 %2012 %19:%Apr Written by 
Rate this item
(0 votes)

 

Ο Κουμπές βρίσκεται 2km δυτικά του κέντρου του Ρεθύμνου και αποτελεί ουσιαστικά τη μόνη παραλία στα δυτικά της πόλης. Έχει υπέροχη θέα στο επιβλητικό φρούριο της Φορτέτσας, που βρίσκεται λίγες εκατοντάδες μέτρα ανατολικότερα. Το όνομα προέρχεται από την τουρκική λέξη Kubbe που σημαίνει «τρούλος», προφανώς από κάποιο τοπικό κτίριο.

Είναι μια μεγάλη παραλία με άμμο και λίγα βότσαλα, η οποία αναπτύσσεται έντονα τα τελευταία χρόνια, καθώς έχει ενταχθεί στους πρώτους άξονες προτεραιότητας για το Δήμο Ρεθύμνου. Τα επόμενα χρόνια αναμένονται μεγάλα έργα για την ανάδειξη της περιοχής με παραλιακούς πεζόδρομους και ανάλογες παρεμβάσεις.

Στον Κουμπέ σήμερα θα βρείτε όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες που παρέχονται στα περισσότερα τουριστικά μέρη, όπως ναυαγοσώστης, ομπρέλες, ντους, αποδυτήρια, θαλάσσια αθλήματα κλπ. Επίσης, στη περιοχή υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία και σημεία εστίασης.

Η πρόσβαση από το κέντρο της πόλης μπορεί να γίνει με αστικό λεωφορείο, αλλά και με τα πόδια, καθώς το περπάτημα δεν υπερβαίνει τα 20’.

 

Φωτογραφίες

 

 

 

 

{jcomments on}

Κουμπάρος

Enjoy the beauties of the world !!

Ταξιδεύοντας γνωρίζεις τσοι ομορφιές του κόσμου !!

 

Website: krhtikos.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.