Επισκοπή

%PM, %25 %744 %2012 %19:%Apr Written by 
Rate this item
(0 votes)

Η παραλία της Επισκοπής βρίσκεται 45km ανατολικά των Χανίων και 14km δυτικά του Ρεθύμνου, σε μια εύφορη κοιλάδα με χαμηλές πεδιάδες. Παίρνει το όνομα της από το ομώνυμο κεφαλοχώρι, το οποίο βρίσκεται 2km νοτιότερα. Σχεδόν κανένας Έλληνας δεν γνωρίζει το χωριό, ωστόσο όλοι γνωρίζουν την οικογένεια Βαρδινογιάννη που κατάγεται από εδώ.

Η παραλία οριοθετείται στα δυτικά από τον ποταμό Μουσέλα και στα δυτικά από το ποτάμι που διέρχεται μέσα από το φαράγγι του Πετρέ, δίπλα στη γέφυρα της Ζουρίδας. Είναι μια μεγάλη παραλία μήκους 3.5km, η οποία έχει άμμο και ρηχά νερά, όπως οι περισσότερες μεγάλες παραλίες της Βόρειας Κρήτης. Είναι έντονα οργανωμένη, καθώς τριγύρω υπάρχουν πολλές μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, ταβέρνες, εστιατόρια, μπαράκια και όλες οι ανέσεις που μπορεί κάποιος να χρειαστεί. Κυρίως στο δυτικό τμήμα της παραλίας μπορείτε να βρείτε μέρη με ναυαγοσώστη, ντους, αποδυτήρια, ομπρέλες, snack bars, θαλάσσια αθλήματα, κλπ. Ωστόσο, λόγω του μεγάλου της μεγέθους, μπορείτε να βρείτε σίγουρα ένα ήρεμο σημείο, κυρίως στα ανατολικά. Μάλιστα, εκεί υπάρχει και ένα σημείο που συχνάζουν γυμνιστές.

Εκτός από το κύμα, ένα δεύτερο στοιχείο που μπορεί να σας ενοχλήσει είναι τα φύκια που μαζεύονται σε μερικά σημεία της παραλίας.  

Δίπλα από την παραλία περνάει παράλληλα ο βόρειος οδικός άξονας της Κρήτης, κάνοντας την πρόσβαση σε οποιοδήποτε σημείο της πανεύκολη. Επίσης, υπάρχουν πού συχνά δρομολόγια λεωφορείων, τα οποία κάνουν στάση στην Επισκοπή.

Μπορείτε να μείνετε στην περιοχή ή στο χωριό Επισκοπή και να κάνετε εκδρομές στις κοντινές πηγές της Αργυρούπολης, στη λίμνη του Κουρνά και στα φαράγγια της περιοχής. Στην Επισκοπή υπήρχε ο επισκοπικός ναός του Αγίου Νικολάου, καθώς το χωριό ήταν επισκοπή του Ρεθύμνου κατά τη Βυζαντινή Περίοδο (εξ ου και το όνομα του). Σήμερα η εκκλησία είναι κατεστραμμένη.

 

Φωτογραφίες

 

 

 

 

 

 

 

 

{jcomments on}

Κουμπάρος

Enjoy the beauties of the world !!

Ταξιδεύοντας γνωρίζεις τσοι ομορφιές του κόσμου !!

 

Website: krhtikos.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.