Παραλίες (140)

Παραλίες τση Κρήτης

Children categories

Παραλίες Χανίων 49

Παραλίες Χανίων

Παραλίες Χανίων

 

View items...

Παραλίες Ηρακλείου 32

Παραλίες Ηρακλείου

Παραλίες Ηρακλείου

 

View items...

Παραλίες Λασιθίου 31

Παραλίες Λασιθίου

Παραλίες Λασιθίου

View items...

Παραλίες Ρεθύμνου 28

Παραλίες Ρεθύμνου

Παραλίες Ρεθύμνου

View items...

25

Apr

Κορακιά

Ο απόμερος όρμος της Κορακιάς βρίσκεται 48km ανατολικά του Ρεθύμνου και 39km δυτικά του Ηρακλείου, κοντά στις Σίσες και στη παραλία του Φόδελε.

Εδώ υπάρχουν δύο διπλανοί κολπίσκοι με άμμο, που είναι ανοιχτοί στους βοριάδες. Οι παραλίες είναι απόμερες και σχεδόν άγνωστες σε όλους. Είναι ιδανικές για ψάρεμα και για γυμνισμό. Στη Κορακιά δεν θα βρείτε τίποτα, γι'αυτό φροντίστε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα.

Η περιοχή έχει επιλεχθεί για τη κατασκευή του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ που θα τροφοδοτεί όλη τη Κρήτη, έχοντας διεγείρει πολλές αντιδράσεις από οικολογικές οργανώσεις. Για να έρθετε ως εδώ, θα πρέπει να ακολουθήσετε το χωματόδρομο που ξεκινάει περίπου 1km δυτικά του Φόδελε, πάνω σε μια στροφή της Εθνικής Οδού (βλ. χάρτη). Μετά από 1.5km θα βρεθείτε στη παραλία.

 

Φωτογραφίες

 

25

Apr

Μπαλί

Το παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο Μπαλί βρίσκεται σε ένα μεγάλο κόλπο 30km ανατολικά από το Ρέθυμνο και 43km δυτικά από το Ηράκλειο. Δίπλα από το χωριό περνάει η Εθνική Οδός Ηρακλείου- Ρεθύμνου, κάνοντας τη πρόσβαση από οποιοδήποτε μέρος του νησιού πολύ εύκολη. Είναι ιδανικό για ήρεμες διακοπές, για οικογένειες και ερωτευμένα ζευγάρια.

Το Μπαλί έχει τέσσερις κόλπους, στους οποίους σχηματίζονται πανέμορφες παραλίες με άμμο και πράσινα νερά. Οι παραλίες είναι σχεδόν πάντα ήρεμες, καθώς ο προσανατολισμός τους είναι δυτικός. Όλες είναι κατάλληλες για παιδιά και καλά οργανωμένες. Επίσης, στη θάλασσα υπάρχουν αρκετές πηγές, που δροσερεύουν το νερό.

Το Λιβάδι είναι η πρώτη παραλία που θα συναντήσετε όπως μπαίνετε στο χωριό και είναι η μεγαλύτερη της περιοχής. Σχηματίζεται σε έναν ανοιχτό κόλπο, ο οποίος είναι περισσότερο ευάλωτος στους ανέμους από τους υπόλοιπους τρεις. Είναι πολύ οργανωμένη παραλία, με πληθώρα υπηρεσιών και καταστημάτων, αλλά λιγότερο γραφική από τις υπόλοιπες. Λόγω της πεδιάδας που υπάρχει δίπλα, ονομάζεται Λιβάδι. Στο ανατολικό άκρο του Λειβαδίου, βρίσκονται οι δύο κόλποι του Κούσκουρα, οι οποίοι δεν είναι οργανωμένοι και δεν μαζεύουν πάρα πολύ κόσμο. Για να φτάσετε εκεί, δεν υπάρχει μονοπάτι από το Λιβάδι. Ωστόσο, μπορείτε να ακολουθήσετε ένα μονοπάτι που ξεκινάει περίπου 100m δυτικά του Λιβαδιού. Συνεχίζοντας, μπροστά από το κέντρο του χωριού, υπάρχει ένας κλειστός κόλπος, ο Βαρκότοπος με μια μοναδική παραλία με άμμο, η οποία είναι πολύ οργανωμένη. Είναι ιδανική για μικρά παιδιά, καθώς τα νερά είναι ρηχά και υπάρχουν όλες οι απαραίτητες ανέσεις εκεί. Ακόμη βορειότερα, συναντάτε το γραφικό ψαρολίμανο του Μπαλί, δίπλα στο οποίο υπάρχει η ομώνυμη παραλία. Το Λιμάνι, όπως λέγεται, είναι οργανωμένο και δίπλα σε πολλές ταβέρνες και μαγαζάκια. Τέλος, η τελευταία παραλία που συναντάτε στο Μπαλί είναι ο Καραβοστάσης. Πράγματι, είναι ίσως η πιο όμορφη παραλία της περιοχής. Είναι πολύ μικρότερη από τους υπόλοιπους κόλπους, γεγονός που την κάνει να φαίνεται γεμάτη. Είναι αρκετά οργανωμένη, ωστόσο λιγότερο από τις υπόλοιπες.

 

Βασικά αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής αποτελούν η Μονή Ατάλης, αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη (1635) και η εκκλησία της Παναγίας της Χαρακιανής.

 

Φωτογραφίες

 

Βαρκότοπος

 

 

 

Λιμάνι

 

 

 

Καραβοστάσης

 

 

 

25

Apr

Πάνορμο

Το Πάνορμο βρίσκεται περίπου 20km ανατολικά του Ρεθύμνου, στην επαρχία Μυλοποτάμου. Είναι ένα ήσυχο τουριστικό θέρετρο, το οποίο έχει αναπτυχθεί έντονα τα τελευταία χρόνια, χωρίς να έχει απολέσει τη παραδοσιακή του μορφή. Σε αυτό έχει συντελέσει η άγρια ομορφιά του Κρητικού Τοπίου, η γραφικότητα του χωριού, οι όμορφες παραλίες που βρίσκονται στο χωριό και η εύκολη πρόσβαση.

Στο Πάνορμο υπάρχουν ουσιαστικά δύο μεγάλες παραλίες και λίγες μικρότερες. Όπως υποδεικνύει και το όνομα του, το Πάνορμο είναι ένα φυσικό λιμάνι με ήρεμα νερά.

 

Φωτογραφίες

 

25

Apr

Λιανού Κάβου

Το Ακρωτήριο του Λιανού Κάβου βρίσκεται 19km ανατολικά του Ρεθύμνου, στη περιοχή Λαύρις, δίπλα στη παραλία του Γεροπόταμου. Είναι ένα βραχώδες ακρωτήρι, πάνω στο οποίο υπάρχει ένα πολυτελέστατο ξενοδοχείο.

Μπροστά από το ξενοδοχείο υπάρχουν δύο μικροί τεχνητοί κόλποι, οι οποίοι μοιάζουν με ιδιωτικοί. Ωστόσο, ακόμη κι αν δεν διαμένετε στο συγκρότημα, μπορείτε να έρθετε στις δύο παραλίες, περπατώντας το μονοπάτι που ξεκινάει δίπλα από τη παραλία του Γεροπόταμου.

 

Φωτογραφίες

 

 

 

 

 

 

Ο Γεροπόταμος βρίσκεται περίπου 18km ανατολικά του Ρεθύμνου και 3km δυτικά από το Πάνορμο. Ονομάζεται έτσι από το ομώνυμο ποτάμι που εκβάλει στην παραλία.

Η μικρή παραλία είναι αμμουδερή και με καθαρά νερά, τα οποία είναι πολύ δροσερά λόγω του ποταμού, ο οποίος σχηματίζει μια βαθιά λιμνούλα δίπλα στη παραλία. Είναι λίγο οργανωμένη με ομπρέλες και μια καντίνα που προσφέρει αναψυκτικά, νερό και τρόφιμα. Παρά την εύκολη πρόσβαση, είναι πάντα ήρεμη και δεν έχει πολύ κόσμο. Ωστόσο, η προσανατολισμός της παραλίας, την κάνει ευάλωτη στους βοριάδες.

Η ευρύτερη περιοχή είναι πολύ σημαντική, καθώς στο ποτάμι βρίσκουν καταφύγιο σπάνια πτηνά και ζώα. Εκτός το ποτάμι, δυτικά του Γεροπόταμου η ακτή είναι γεμάτη θαλάσσιες σπηλιές, στις οποίες ζουν οι σπάνιες μεσογειακές φώκιε και φωλιάζουν σπάνια πουλιά.

 

Φωτογραφίες

 

Του Μαλιού το Ρυάκι βρίσκεται 15km ανατολικά του Ρεθύμνου, σε μια αρκετά απόμερη περιοχή, λίγα χιλιόμετρα ανατολικά της Σκαλέτας και πριν τον Γεροπόταμο. Είναι αρκετά άγνωστη στους ντόπιους, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην εθνική οδό Ηρακλείου- Ρεθύμνου.

Η παραλία σχηματίζεται στον μυχό ενός μικρού κόλπου με βότσαλο και πεντακάθαρα βαθειά νερά, που προστατεύεται από ψηλούς κατακόρυφους βράχους. Χαρακτηριστικό της παραλίας, που ονομάζεται και Σπηλιές, είναι οι πανέμορφοι σπηλαιώδεις βράχοι που προστατεύουν την μικρή παραλία στα δυτικά. Από πίσω από το αριστερό άκρο (και από το δυτικό), υπάρχουν πολλές σπηλιές με βράχους σε μοναδικούς σχηματισμούς. Στις σπηλιές αυτές βρίσκει καταφύγιο η απειλούμενη με εξαφάνιση Μεσογειακή Φώκια Monachus monachus. Στην άγνωστη αυτή παραλία παρέχονται κάποιες ομπρέλες και υπάρχει μια μικρή καντίνα, αλλά όχι τίποτα παραπάνω. Το μόνο πρόβλημα που μπορείτε να αντιμετωπίσετε είναι τα κύματα λόγω των συχνών βόρειων ανέμων.

Για να έρθετε ως του Μαλιού το Ρυάκι από το Ρέθυμνο, πρέπει να οδηγήσετε στην Εθνική Οδό Ηρακλείου-Ρεθύμνου προς Ηράκλειο. Μετά τη Σκαλέτα, θα περάσετε την Creta Farm θα δείτε και στις δυο μεριές του δρόμου δύο πρατήρια καυσίμων. Πίσω από το πρατήριο που βρίσκεται αριστερά σας υπάρχει ένας δρόμος που οδηγεί στην πανέμορφη παραλία. Για να μη στρίβετε πάνω στην εθνική, προτείνουμε να μπείτε στο πρατήριο στα δεξιά σας και να ξαναμπείτε στον εθνικό προς Ρέθυμνο.

 

 

Φωτογραφίες

 

Οι ευρύτερες παραλίες της περιοχής της Σκαλέτας αρχίζουν 11km ανατολικά του Ρεθύμνου και εκτείνονται 3km ανατολικά, αποτελώντας το τελευταίο τμήμα της τεράστιας παραλίας του κόλπου του Ρεθύμνου.

Στα 11km υπάρχει η οργανωμένη παραλία Σφακάκι, αμέσως μετά τον Πηγιανό Κάμπο. Στην συνέχεια, μετά από 1km θα συναντήσετε τον Σταυρωμένο, που ονομάζεται έτσι από τον ομώνυμο οικισμό της περιοχής. Πριν το τέλος του μεγάλου Κόλπου του Ρεθύμνου, υπάρχει η Σκαλέτα. Οι παραλίες είναι γενικά αμμώδεις και πολύ καλά οργανωμένες, με μερικά σημεία που έχουν βότσαλα και βραχάκια. Όσο πηγαίνετε ανατολικά, προς τη Σκαλέτα, η άμμος λιγοστεύει και η παραλία γίνεται στενότερη.

Όπως όλες οι παραλίες της περιοχής, είναι ανοικτές στους βοριάδες και έχουν συνήθως κύμα. Η τριγύρω περιοχή έχει αναπτυχθεί έντονα τα τελευταία χρόνια, με μεγάλα ξενοδοχεία και τουριστικά καταστήματα. Επίσης, υπάρχουν συχνά δρομολόγια λεωφορείων από το Ρέθυμνο, άρα η πρόσβαση δεν είναι πρόβλημα.

Κατά τις νύχτες της θερινής περιόδου, από το Μάιο ως και το Σεπτέμβρη, θαλάσσιες χελώνες Caretta caretta γεννούν τα αυγά τους στην άμμο. Έτσι, μην παραξενευτείτε αν δείτε μικρά κομμάτια παραλίας να είναι αποκλεισμένα.

 

Φωτογραφίες
Σκαλέτα

 

 

 

Σφακάκι

 

 

 

Σταυρωμένος

 

 

 

 

 

 

Ο Αδελιανός Κάμπος βρίσκεται 6km ανατολικά του Ρεθύμνου, κοντά στο χωριό Άδελε, σε μια μεγάλη πεδινή κοιλάδα (εξ ου και το όνομα κάμπος). Ουσιαστικά, αποτελεί ένα παραθαλάσσιο προάστιο του Ρεθύμνου, καθώς η περιοχή έχει αναπτυχθεί τόσο πολύ, που έχει ενσωματωθεί στη πόλη.

Μπροστά από τον Κάμπο ξεδιπλώνεται η τεράστια αμμουδερή παραλία του κόλπου του Ρεθύμνου, η οποία εκτείνεται στα ανατολικά, ως τη Σκαλέτα. Στο τμήμα που βρίσκεται μπροστά στον Αδελιανό Κάμπο υπάρχουν μεγάλες και μικρές ξενοδοχειακές μονάδες και πάρα πολλές επιλογές για φαγητό, αγορές και διασκέδαση. Η παραλία είναι πολύ καλά οργανωμένη, με ομπρέλες, ναυαγοσώστες, αποδυτήρια, ντουζιέρες, bars κλπ. Επίσης, είναι ιδιαίτερα γνωστή για τα water sports και τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Η θάλασσα είναι ρηχή, αλλά έχει πολύ συχνά κύμα, όπως όλες οι ανοιχτές παραλίες της βόρειας Κρήτης. Στην αμμουδιά πολλές φορές γεννούν θαλάσσιες χελώνες και τα σημεία με τα αυγά σηματοδοτούνται με σκοινιά και πινακίδες.

Η πρόσβαση στον Αδελιανό κάμπο είναι πολύ εύκολη, καθώς υπάρχουν αστικά λεωφορεία για το κέντρο της πόλης.

 

 

Φωτογραφίες

 

 

 

 

 

 

 

 

{jcomments on}

Τα Περβόλια, τα Μισίρια και ο Πλατανιάς (ή Πλατανές) είναι τρία συνεχόμενα προάστια του Ρεθύμνου, που απέχουν 3-5km ανατολικά της πόλης, αντίστοιχα. Παλαιότερα αποτελούσαν ξεχωριστούς οικισμούς, οι οποίοι με την οικιστική ανάπτυξη ενσωματώθηκαν στον αστικό ιστό του Ρεθύμνου.

Μπροστά από τους οικισμούς ξεδιπλώνεται μια μεγάλη αμμουδερή παραλία, η οποία αποτελεί επέκταση της μεγάλης παραλίας της πόλης που ξεκινάει δυτικά του λιμανιού. Είναι πολύ καλά οργανωμένη, με πάρα πολλές επιλογές για φαγητό, ποτό και διαμονή. Όπως όλα τα σημεία του παραλιακού μετώπου, έτσι κι εδώ γεννούν οι θαλάσσιες χελώνες caretta caretta, οι οποίες απειλούνται με εξαφάνιση. Άλλωστε ο Κόλπος του Ρεθύμνου είναι ένας από τους 3 σημαντικότερους για το είδος, καθώς αποφέρει 400+ φωλιές το χρόνο.

Φωτογραφίες

 

 

 

 

 

{jcomments on}

Η παραλία του Ρεθύμνου βρίσκεται μόλις 1km ανατολικά του κέντρου της πόλης, δίπλα στο ενετικό λιμάνι της πόλης και τον μοναδικό φάρο. Είναι μια υπέροχη παραλία με χρυσή άμμο και πεντακάθαρα ρηχά νερά, πάρα πολύ καλά οργανωμένη και δίπλα σε όλες τις ανέσεις της πόλης.

Αποτελεί ουσιαστικά το δυτικό τέρμα του τεράστιου παραλιακού μετώπου του Ρεθύμνου, που εκτείνεται 13km στα ανατολικά ως τη Σκαλέτα. Η αχανής παραλία σφύζει από ζωή, αλλά δεν φαίνεται ποτέ γεμάτη. Σίγουρα υπάρχουν σημεία που μπορείτε να είσαστε πιο απομονωμένοι. Κατά μήκος της παραλίας περνάει ο παραλιακός δρόμος της πόλης, η Ελευθερίου Βενιζέλου, ιδανικός για βραδινό περίπατο και έξοδο στα μπαράκια του.

Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι στη παραλία θα βρείτε όλες τις υπηρεσίες, όπως ομπρέλες, ξαπλώστρες, ναυαγοσώστη, beach bars, ντους, αποδυτήρια, θαλάσσια αθλήματα κλπ. Ωστόσο αυτό που πραγματικά αξίζει να ξέρετε είναι ότι κατά μήκος όλου του παραλιακού αυτού μετώπου, γεννούν τα αυγά τους οι προστατευόμενες χελώνες caretta caretta. Γι’αυτό, μην ξαφνιαστείτε αν δείτε σημεία που έχουν σηματοδοτηθεί και απομονωθεί με σκοινιά, καθώς από κάτω θα έχουν εντοπιστεί αυγά. Όλος ο Κόλπος του Ρεθύμνου είναι μια από τις τρεις πιο σημαντικές περιοχές ωοτοκίας του είδους στην Ελλάδα και μια από τις σημαντικότερες στη Μεσόγειο, δίνοντας ένα μέσο όρο 410 φωλιών καθ'έτος.

 

Φωτογραφίες

 

 

 

 

 

 

 

 

{jcomments on}

Page 1 of 10