Στη Γέργερη ο Μητροπολίτης Αυστρίας Αρσένιος για τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής

Στη Γέργερη ο Μητροπολίτης Αυστρίας Αρσένιος για τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής

Το 2002 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος και έλαβε το οφίκιο του αρχιμανδρίτη από τον τότε Επίσκοπο Κνωσού (νυν Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας) κ. Μακάριο

Η σημερινή Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία της 13ης Ιουλίου, στην ενορία Γέργερης Δήμου Γόρτυνας τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Αυστρίας Αρσένιο που κατάγεται από εδώ.

Ο Μητροπολίτης Αυστρίας, Υπέρτιμος και Έξαρχος Ουγγαρίας & Μεσευρώπης Αρσένιος (Καρδαμάκης), γεννήθηκε το 1973 στη Γέργερη.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, αποφοίτησε από τη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή και από την Ανώτερη Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Τμήματος Κανονικού Δικαίου του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, του Μεταπτυχιακού Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ (στον Τομέα Αγίας Γραφής και Πατερικής Γραμματείας), καθώς και του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου (στον Τομέα Πατερικής Γραμματείας).

Αναγορεύθηκε διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου.

Εκάρη μοναχός από τον μακαριστό Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας Κύριλλο και χειροτονήθηκε διάκονος από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Τιμόθεο, στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη το έτος 1998.

Το 2002 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος και έλαβε το οφίκιο του αρχιμανδρίτη από τον τότε Επίσκοπο Κνωσού (νυν Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας) κ. Μακάριο.

Το 2007 του απονεμήθηκε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου.

Υπηρέτησε στη Μητρόπολη Γερμανίας (1999–2004) και στη Μητρόπολη Γαλλίας επί επταετία (2004–2011), από τη θέση του Πρωτοσυγκέλλου δίπλα στον Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.

Μητροπολίτης Αυστρίας εξελέγη στις 3 Νοεμβρίου 2011 και χειροτονήθηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Αγίου Γεωργίου, κατά τη Θρονική Εορτή της Μητέρας Εκκλησίας, στις 30 Νοεμβρίου 2011.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (ΚΕΚ), καθώς και της Επιτροπής «Εκκλησία και Κοινωνία».

Πηγή: Δια-SOS-τε τη Μεσαρά


Source link