Και πώς να μείνει κι ο υπάλληλος με ένα βασικό, άντε και λίγο παραπάνω μηνιάτικο.
Χαμένος ανάμεσα στα σασμάν, τα τακάκια, τα αμορτισέρ και ταυτόχρονα βουτηγμένος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ψηφιακού πελατολογίου, μην τυχόν και δεν καταχωρίσει κάποια αλλαγή στο σαραβαλάκι της γειτόνισσας και επί χρόνια πελάτισσάς του, ήταν χθες ο κυρ-Μπάμπης του απέναντι συνεργείου αυτοκινήτων. Βλέπεις, τη δουλεύει μόνος του την επιχείρηση από μικρό παιδί. Οι κατά καιρούς βοηθοί του τον άφησαν σύξυλο κι έφυγαν για να πάνε, λέει, στον τουρισμό που έχει καλύτερα λεφτά. Έτσι παλεύει να ανταποκριθεί στα σύγχρονα συστήματα και στις νέες τεχνολογίες, δίχως ένα χέρι να αλαφρύνει τα βάρη του.
Και πώς να μείνει κι ο υπάλληλος με ένα βασικό, άντε και λίγο παραπάνω μηνιάτικο. Στο παλιό του συνεργείο, αυτό που νοικιάζει απ’ όταν πρωτοπαντρεύτηκε την κυρά του, ούτε βίδα καινούργια δεν έχει βάλει, πλην αυτών που αλλάζει στα Ι.Χ. των πελατών του. Ήταν όμως και παραμένει τυπικός απέναντι στις υποχρεώσεις του στο κράτος. Κύριος στην πληρωμή των εισφορών και ούτε μέρα δεν έχει καθυστερήσει φόρο στην ΑΑΔΕ.
Αλλά ναι, απ’ όταν έμαθε για το ψηφιακό πελατολόγιο, έχει χάσει τον ύπνο του. Είπαμε, μοναχός του το δουλεύει το μαγαζί και τι να πρωτοκάνει; Κι αν δεν τα καταφέρει και του βάλουνε πρόστιμο; Κι αν αναγκάσει τον παλιό του φίλο να πληρώσει ντε και καλά για το παλιό Mazda που κανονικά είναι για απόσυρση, αλλά θα πρέπει να δηλωθεί η επισκευή του; Με τι μούτρα θα τον αντικρίσει μετά; Και πώς θα τα προλαβαίνει που από τη μια μεριά θα ξεβιδώνει εξαρτήματα και από την άλλη θα πρέπει να τα δηλώνει στην πλατφόρμα του ψηφιακού πελατολογίου το κάθε ανταλλακτικό;
Όλα αυτά βασανίζουν τη σκέψη του ακόμα και την ημέρα που κράτησε το συνεργείο κλειστό, όπως και τόσοι συνάδελφοί του στην Ελλάδα, που ζητούν από την κυβέρνηση να ξαναδεί το μέτρο πιο προσεκτικά και να αλλάξει τα στραβά του. Αλλά πού να καταλάβουν αυτοί, μονολογεί, τα έχουν λυμένα τα προβλήματά τους. Αλίμονο στον κοσμάκη που περνά από τον μηχανικό του συνεργείου της γειτονιάς του και του ζητά όπως-όπως να “μπαλώσει” το αμάξι του για να κάνει τη δουλειά του, με το μικρότερο κόστος, γιατί ούτε συντάξεις φτάνουν, ούτε μισθοί.
Source link