Έρχονται αλλαγές, ποιος ξέρει αν είναι προοδευτικές
Με φόντο τα μεγάλης κλίμακος εθνικά σκάνδαλα, ο πληθωρισμός ανέβηκε ακόμη παραπάνω, στο 3,6%, για την Ελλάδα, η οποία έχει και επίσημα 1,6% διαφορά με την υπόλοιπη Ευρώπη, σύμφωνα με τη Eurostat. Οι αντιδράσεις ήρθαν άμεσα από πλευράς της αντιπολίτευσης για το θέμα, μεταξύ πολλών άλλων, ενώ τα διάφορα κόμματά της ζητούν εκλογές για το άμεσο μέλλον, την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να πλησιάζει στον αποδεκατισμό του.
«Κατέρρευσε η ρητορική του χαμηλότερου πληθωρισμού»
Πλήθος εξελίξεων έρχεται από την ελληνική πολιτική τις τελευταίες ημέρες, οι οποίες διόλου μπορούν να μείνουν ασχολίαστες. Τα θέματα της επικαιρότητας σε αυτήν την περίπτωση αναπτύσσονται αλληλένδετα και μπερδεμένα, όμως το κόμμα της Αριστεράς μάς έδωσε μία ξεκάθαρη αντίδραση όσον αφορά αυτό το “άλμα” στον πληθωρισμό. Η Κουμουνδούρου σε ανάλογη ανάρτησή της χθες, που βγήκαν τα στατιστικά της Eurostat στη δημοσιότητα, σχολιάζει αναρωτώμενη πώς αυτός ο πληθωρισμός «είναι ένα ακόμα “κατόρθωμα” του επιτελικού κράτους ή μία ακόμα αποτυχία του Κ. Μητσοτάκη;». Όπως γράφουν χαρακτηριστικά, “κατέρρευσε” η ρητορική που ακουγόταν το τελευταίο διάστημα για τον ελληνικό πληθωρισμό, ο οποίος λογιζόταν «ο χαμηλότερος στην Ευρώπη», καθώς ο μέσος όρος του πληθωρισμού της Ευρωζώνης διαμορφώθηκε στο 2% τον Ιούνιο. Κλείνοντας την ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ γράφει: «Είναι καιρός για προοδευτική αλλαγή».
Έρχονται αλλαγές, ποιος ξέρει αν είναι προοδευτικές
Δεν ξέρουμε τι θεωρεί το κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς ως «προοδευτική αλλαγή», όμως μία αλλαγή σίγουρα είναι στον ορίζοντα. Οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις και τα “δεινά” που έχει φέρει η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ έχουν οδηγήσει τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης στο σημείο να καλούν για εκλογές, με διαφορετικές βεβαίως αντιλήψεις η καθεμία. Χαρακτηριστικές είναι οι θέσεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, που επισημοποιήθηκαν χθες, για τα επόμενα βήματα μετά από τις παρατεταμένες “εκρήξεις” που προκαλεί η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ομόφωνα ο “κορμός” της αντιπολίτευσης κάλεσε να γίνουν τα “δέοντα”, για να μην παραγραφούν τυχόν αδικήματα των πολιτικών προσώπων.
Προανακριτική ή εκλογές ή και τα δύο;
Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον Νίκο Ανδρουλάκη, «πρώτα πρέπει να γίνει Προανακριτική και μετά» δεν αποκλείει «να γίνουν εκλογές». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «στη συνέχεια, να εγκριθεί το πόρισμα της Προανακριτικής από την Ολομέλεια της Βουλής πριν από την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου που, βάσει Συντάγματος, αρχίζει η επόμενη Σύνοδος της Βουλής». Βέβαια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωκράτης Φάμελλος επιμένει σε εκλογές άμεσα, από τις οποίες θα βγει η “προοδευτική κυβέρνηση”, που αποζητά ο ΣΥΡΙΖΑ και έπειτα να γίνει Προανακριτική.
Source link