Περιστερές

%PM, %25 %742 %2012 %19:%Apr Written by 
Rate this item
(0 votes)

Ο Περιστερές βρίσκεται 47km νοτιοδυτικά του Ρεθύμνου, ανάμεσα στο Φραγκοκάστελο και στο Ροδάκινο. Σχηματίζεται στα δυτικά του λόφου Κάστελου, όπως ονομάζεται και το ανατολικό τμήμα της, και εκτείνεται ως την Αγία Μαρίνα.

Η παραλία αυτή ουσιαστικά χωρίζεται σε δύο μεγάλα μέρη και είναι λίγο απομονωμένη, καθώς η πρόσβαση δεν είναι το ίδιο εύκολη όσο από τις κοντινές παραλίες του Κόρακα και της Πολύρριζου. Στη παραλία δεν υπάρχει καμιά υποδομή, παρά μια μικρή ταβέρνα (και μια δεύτερη στα δυτικά). Ο Περιστερές έχει βότσαλο, άμμο και αρκετά σημεία με βράχια. Επίσης, είναι πολύ πιθανόν να βρείτε γυμνιστές και κατασκηνωτές, που μένουν κάτω από τις μεγάλες χαρουπιές της παραλίας.

Για να έρθετε εδώ μπορείτε να οδηγήσετε δυτικά από τη Πολύρριζο και να να στρίψετε αριστερά στο χωματόδρομο μετά από περίπου 500m, ώσπου να συναντήσετε τη παραλία. Από τη παραλία υπάρχει χωματόδρομος που οδηγεί ως την Αγία Μαρίνα και εν συνεχεία ως τους Λάκκους (κοντά στο χωριό Σκαλωτή). Επίσης, μποτείτε να περπατήσετε στο μονοπάτι που διασχίζει τον λόφο Κάστελο από τη Πολύρριζο.

Το όνομα της παραλίας προέρχεται από τις σπηλιές που βρίσκονται ανατολικά της παραλίας, στον Κάστελο, και που φωλιάζουν περιστέρια. Εδώ σχηματίζονται πανέμορφες σπηλιές με καμάρες, τεράστιους ογκόλιθους στη θάλασσα και μικροσκοπικές παραλίες μέσα στις σπηλιές! Η περιοχή είναιmust για μάσκα, καθώς ο βυθός θυμίζει ενυδρείο. 

 

Φωτογραφίες

 

 

 

 

 

 

 

 

 

{jcomments on}

Κουμπάρος

Enjoy the beauties of the world !!

Ταξιδεύοντας γνωρίζεις τσοι ομορφιές του κόσμου !!

 

Website: krhtikos.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.