Παραλία Δρήρος (Τσιφλίκι)

%PM, %15 %844 %2012 %22:%Jun Written by 
Rate this item
(0 votes)

 

Η παραλία της Δρήρου βρίσκεται στη περιοχή Τσιφλίκι, μέσα στα όρια ενός μεγάλου ξενοδοχείου, 13km βόρεια του Αγίου Νικολάου, δίπλα στον δρόμο που ενώνει την Ελούντα με την γραφική Πλάκα. Σχηματίζεται σε μια περιοχή με πολλούς ελαιώνες και έχει υπέροχη θέα στην λιμνοθάλασσα του Κόρφου (δηλ. της Ελούντας) και στο ιστορικό φρούριο των λεπρών, τη Σπιναλόγκα.

Η παραλία, ή καλύτερα οι πολλές μικρές παραλίες που σχηματίζονται, είναι αμμουδερές και έχουν ήρεμα νερά λόγω της λιμνοθάλασσας. Επίσης, χαρακτηριστικό της είναι ότι η ακτή είναι κατάφυτη με αλμυρίκια, τα οποία φτάνουν μέχρι τη θάλασσα! Είναι οργανωμένη, λόγω του ξενοδοχείου της περιοχής. Το όνομα Δρήρος το οποίο παίρνει από το παλιό όνομα του ξενοδοχείου. Τέλος, η Δρήρος είναι ιδανική για παιδιά καθώς η θάλασσα είναι ήρεμη και προσφέρει τις βασικές ανέσεις μιας οργανωμένης παραλίας, ενώ η Πλάκα και η Ελούντα απέχουν πολύ λίγο.

Το όνομα Δρήρος προέρχεται από το ξενοδοχείο της περιοχής, το οποίο λεγόταν έτσι παλαιότερα. Ωστόσο, το όνομα δεν είναι τυχαίο καθώς αναφέρεται στην αρχαία δωρική πόλη Δρήρος, η οποία ήταν κτισμένη στην θέση Άγιος Αντώνιος παρακείμενου βουνού κοντά στη Νεάπολη. Η Δρήρος κατοικούνταν από Δωριείς, που έφτασαν στην Κρήτη το 1125πΧ, αλλά και από Ετεοκρήτες (γηγενείς Κρητικοί). Ήκμασε αμέσως καθώς ήταν κτισμένη σε στρατηγικό σημείο που ήλεγχε το πέρασμα ανάμεσα στην Δυτική και την Ανατολική Κρήτη. Έχουν βρεθεί δημόσια κτίσματα, σημαντικές δίγλωσσες επιγραφές και ναός λατρείας του Απόλλωνα. Έτσι, ο παλιός ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, που καταγόταν από την Νεάπολη, είχε τιμήσει την πατρίδα του, δίνοντας το όνομα της αρχαίας αυτής πόλης.

 

Φωτογραφίες

 

Κουμπάρος

Enjoy the beauties of the world !!

Ταξιδεύοντας γνωρίζεις τσοι ομορφιές του κόσμου !!

 

Website: krhtikos.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.