Παραλίες Ελούντας

%PM, %15 %842 %2012 %22:%Jun Written by 
Rate this item
(0 votes)

 

Η Ελούντα βρίσκεται 10km βόρεια του Αγίου Νικολάου, κοντά στην βορειοδυτική πλευρά του κόλπου του Μιραμπέλου. Είναι πασίγνωστη για τα πανάκριβα και χλιδάτα ξενοδοχεία της που φιλοξενούν τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του κόσμου. Εκτός όμως από την γκλαμουριά της, η Ελούντα έχει να προσφέρει στον επισκέπτη μερικά από τα ομορφότερα φυσικά τοπία που μπορεί να δει στη ζωή του. Ανάμεσα στα τοπία αυτά υψηλή θέση κατέχουν οι μικρές παραλίες της περιοχής, όλες τους ιδιαίτερες και μοναδικές.

Οι πρώτες παραλίες της Ελούντας που συναντάτε μετά τα Λενικά, ερχόμενοι από τον Άγιο Νικόλαο, είναι οι παραλίες των περίφημων ξενοδοχείων της Ελούντας στη περιοχή Πηγαϊδάκια. Κάθε μεγάλο ξενοδοχείο που σέβεται τον εαυτό του εδώ έχει και το δικό του λιμανάκι, όπου δένουν τα πανάκριβα κότερα των επισκεπτών του. Δίπλα στα λιμανάκια υπάρχουν μικρές παραλίες με άμμο, στις οποίες προσφέρονται κάθε λογής χλιδές και πολυτελείς υπηρεσίες. Η πρόσβαση στις περισσότερες δεν επιτρέπεται, παρόλο που γενικά δεν υπάρχουν ιδιωτικές παραλίες στην Ελλάδα. Δυστυχώς, στην ελληνική νομοθεσία υπάρχει ένα μικρό παραθυράκι που λέει ότι «όταν υπάρχει άδεια για ιδιωτικό λιμάνι, τότε η παραλία είναι ιδιωτική» και τα ξενοδοχεία έχουν κάνει χρήση αυτής της ρύθμισης.

Η πιο πολυσύχναστη παραλία βρίσκεται στα ανατολικά της Ελούντας, στο Σκίσμα. Η παραλία είναι δίπλα στο λιμάνι και είναι πολύ καλά οργανωμένη από το δήμο. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας δίπλα στα ξενοδοχεία και τις ταβερνούλες της Ελούντας. Η παραλία έχει άμμο, ενώ τα νερά είναι πάντα ήρεμα λόγω της λιμνοθάλασσας του Κόρφου. Εκτός από τα κλασικά (ομπρέλες, ντους κλπ), εδώ υπάρχουν και υποδομές για beach volley, παιδική χαρά και water sports.

Συνεχίζοντας το δρόμο για τη Πλάκα, που περνάει ακριβώς δίπλα στην θάλασσα, θα συναντήσετε αρκετές μικρές παραλίες με βότσαλο και πέτρες. Μάλιστα είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι σε μερικά σημεία οι ελιές φτάνουν μέχρι την παραλία, καθώς το αλμυρό νερό της λιμνοθάλασσας είναι πάντα ήρεμο και δεν τις καταστρέφει. Σε μερικά σημεία θα δείτε beach bars σε εξέδρες, ενώ οι ψαρόβαρκες σε μερικά σημεία θα σας προκαλέσουν να κατεβείτε για να τις φωτογραφήσετε. Ακόμη βορειότερα, κοντά στην Πλάκα, θα συναντήσετε τις παραλίες της Δρήρου και της Πλάκας, με εκπληκτική θέα στο νησί των λεπρών, τη Σπιναλόγκα, ένα εκ των διασημότερων αξιοθέατων της Ελλάδας.


)

 


ΦωτογραφίεςΞαναγυρίζοντας στο Σκίσμα, αν ακολουθήσετε τον δρόμο που οδηγεί παραλιακά προς τα ανατολικά της πόλης, θα φτάσετε στην δεύτερη οργανωμένη παραλία της Χιόνας (γνωστή κι ως Πόρος). Μη την μπερδεύετε με τη γνωστή Χιόνα του Παλαίκαστρου. Η Χιόνα είναι αμμουδερή και αρκετά οργανωμένη με ομπρέλες, ντους, ναυαγοσώστη και θαλάσσια σπορ. Από δίπλα περνάει ο δρόμος που οδηγεί στην χερσόνησο της Σπιναλόγκας, περνώντας παράλληλα από τις παλιές αλυκές. Ο δρόμος αυτός, μετά από μια σύντομη καταπληκτική διαδρομή ανάμεσα σε νερόμυλους, γεφύρια και πεζούλες, καταλήγει στον ναό του Αγίου Λουκά. Από εκεί ξεκινάει ένα μικρό μονοπάτι για την μαγευτική παραλία της Κολοκύθας.

Παραλίες Ξενοδοχείων στα Πηγαϊδάκια

 

 

 

Δημοτική παραλία - Σχίσμα

 

 

 

Χιώνα

 

Κουμπάρος

Enjoy the beauties of the world !!

Ταξιδεύοντας γνωρίζεις τσοι ομορφιές του κόσμου !!

 

Website: krhtikos.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.