Παραλίες Ιεράπετρας

%PM, %15 %787 %2012 %20:%Jun Written by 
Rate this item
(0 votes)

 

Η Ιεράπετρα βρίσκεται 35km νοτιοανατολικά του Αγίου Νικολάου και είναι η νοτιότερη πόλη της Ελλάδας. Είναι χτισμένη στην έξοδο μιας εύφορης κοιλάδας με πολύ θερμό κλίμα, το οποίο ευνοεί την καλλιέργεια κηπευτικών. Η ευρύτερη περιοχή είναι διάσημη για τις παραλίες της, που ξεδιπλώνονται κατά μήκος ενός τεράστιου παραλιακού μετώπου. Σχεδόν όλες καλύπτονται από το μικρόκοκκο μαύρο βοτσαλάκι, που δεν κολλάει στα πόδια, και η θάλασσα είναι συνήθως γαλήνια.

Δίπλα στη πόλη υπάρχουν τρεις παραλίες που μπορείτε να κολυμπήσετε. Η πρώτη από δυτικά, η παραλία Λιμανάκια, βρίσκεται στη καρδιά της πόλης και είναι η καλύτερα οργανωμένη παραλία της πόλης. Η παραλία έχει χοντρή άμμο, βραχώδη βυθό σε μερικά σημεία και ρηχά γαλανά νερά, ενώ πάντα έχει κόσμο. Όπως είναι φυσικό, εδώ θα βρείτε οτιδήποτε θέλετε, καθώς η πόλη είναι δίπλα. Τέλος, στη μέση της παραλίας υπάρχει ένα μικρό κανάλι που καταλήγει σε μια μικρή λίμνη, τη Ναυμαχία.

 

Αφού περπατήσετε λίγα μέτρα ανατολικότερα, θα βρείτε το Φρούριο Καλέ, που ακόμη προστατεύει το λιμανάκι της Ιεράπετρας. Ακριβώς εκεί ξεκινάει η δεύτερη παραλία της πόλης, η Αποβάθρα, που έχει χοντρή άμμο και ρηχά νερά. Είναι καλά οργανωμένη και έχει πολλές υποδομές για water sports και scuba diving. Αν συνεχίσετε το περπάτημα μετά τη παραλία, θα διασχίσετε τον παραλιακό δρόμο με τις πολλές καφετέριες και τις ταβέρνες. Αμέσως μετά, κοντά στο ναό της Αγίας Φωτεινής, ξεκινάει η μεγαλύτερη παραλία της πόλης, η Ανατολική παραλία του Αγίου Ανδρέα, που εκτείνεται στα ανατολικά για 4km. Στην αρχή θα βρείτε τη οργανωμένη πλαζ του Δήμου και αρκετά ξενοδοχεία. Ωστόσο, όσο πιο ανατολικά πάτε, τόσο πιο ήρεμα γίνονται τα πράγματα. Εκεί δεν μπορείτε να κάνετε γυμνισμό, καθώς ο κεντρικός δρόμος που πηγαίνει Σητεία και Μακρύγιαλο περνάει από δίπλα. Η παραλία κοντά στο κέντρο είναι αμμουδερή, ενώ όσο πηγαίνετε ανατολικά έχει βότσαλο και βραχάκια.

Το ανατολικό τέρμα της μεγάλης παραλίας του Αγίου Ανδρέα ονομάζεται Λιβάδι και παραπέρα, ονομάζεται Περιστεράς. Είναι μια απόμερη περιοχή με μεγάλους γκρεμούς να την προστατεύουν. Στο σημείο αυτό η παραλία έχει άμμο και μερικά βραχάκια. Ακριβώς από πίσω από τον τελευταίο βράχο υπάρχει η δεύτερη παραλία του Περιστερά, στην οποία μπορείτε να πάτε αφού προχωρήσετε κατά μήκος του κεντρικού δρόμου για 100m. Η παραλία είναι κρυμμένη από το δρόμο, αλλά έχει αρκετά βραχάκια. West beach of Ierapetra West beach of Ierapetra

 

Αποβάθρα

 

 
 
 
Παραλία Αγίου Ανδρέα

 

 

 

 
 
 
 
 
Περιστεράς

 

 

 

 

 

{jcomments on}

 

Κουμπάρος

Enjoy the beauties of the world !!

Ταξιδεύοντας γνωρίζεις τσοι ομορφιές του κόσμου !!

 

Website: krhtikos.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.