Παραλία Δυσκός

%PM, %28 %683 %2012 %18:%May Written by 
Rate this item
(0 votes)

Ο Δυσκός βρίσκεται 75km νοτιοδυτικά του Ηρακλείου, μόλις 1-2km δυτικά του Λέντα. Είναι ένας μικρός οικισμός, γνωστός και με το όνομα Δυτικός, τον οποίο χωρίζει από το χωριό του Λέντα το γνωστό ακρωτήριο Λιοντάρι. Το Λιοντάρι λέγεται ότι ήταν ένα από τα λιοντάρια που μετάφεραν την άμαξα της Θεάς Ρέας και κάποτε πέτρωσε εδώ.

Μπροστά από τον οικισμό του Δυσκού, δίπλα στο Λιοντάρι, ξεκινάει μια μεγάλη πανέμορφη παραλία με ψιλό βότσαλο, η οποία εκτείνεται προς τα δυτικά ως τον οικισμό του Τσίγκουνα.  Για να έρθετε εδώ μπορείτε να οδηγήσετε από τον Λέντα προς τα χωριά Γερόκαμπος ή Δυτικός και περνάει κατά μήκος όλης της παραλίας. Μόλις 1km μετά τον Λέντα, θα δείτε την παραλία στο αριστερό σας χέρι, στην οποία οδηγούν διάφοροι σύντομοι χωματόδρομοι. Αν πάλι δεν διαθέτετε αυτοκίνητο, η πρόσβαση μπορεί να γίνει από το σύντομο μονοπάτι που περνάει από το Λιοντάρι.

 

Το ανατολικό τμήμα της παραλίας, το οποίο βρίσκεται μπροστά στον οικισμό είναι ελάχιστα οργανωμένο, με λίγες ταβέρνες και δωμάτια. Όσο απομακρύνεστε στα δυτικά, η παραλία γίνεται πιο απόμερη. Το δυτικό της τμήμα, στο Γερόκαμπο, είναι ιδιαίτερα αγαπητό στους γυμνιστές. Ειδικά παλαιότερα, ο Δυσκός ήταν αγαπημένος προορισμός των απελευθερωμένων χίπηδων. Κατά μήκος όλης παραλίας υπάρχουν αλμυρίκια, όπου μπορείτε να βρείτε σκιά αλλά και να κατασκηνώσετε. Ακόμη παραπέρα φτάνουμε στον οικισμό του Τσίγκουνα ο οποίος έχει απεριόριστη θέα στο Ακρωτήριο Λιοντάρι του Λέντα, καθώς κοιτάει ανατολικά. Εδώ υπάρχει και η μικρή παραλία Λιμανάκι που έχει σχεδόν πάντα ήρεμα νερά (λόγω του ανατολικού της προσανατολισμού) και χρησιμοποιείται και ως το λιμανάκι του Τσίγκουνα.

Ο Δυσκός φημίζεται για το ηλιοβασίλεμα του, με τον ήλιο να κρύβεται πίσω από τα επιβλητικά Αστερούσια Όρη. Επίσης, συχνά διοργανώνονται beach party στον Δυσκό, όταν έχει πανσέληνο και νέα σελήνη.

 

 

Φωτογραφίες

 

 

 

{jcomments on}

Κουμπάρος

Enjoy the beauties of the world !!

Ταξιδεύοντας γνωρίζεις τσοι ομορφιές του κόσμου !!

 

Website: krhtikos.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.